GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü

3 Aralık “Uluslararası Engelliler Günü” Tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer insanlarla eşit ölçüde sağlanması, toplumlarda engelli kişilerin güçlendirilmesi amacı için bugün kutlanmaktadır. Bu vesileyle ülkemizde ve üniversitemizde çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir. Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimler Fakültesi ve Engelli Öğrenci Birimi koordinatörlüğünde Gazişehir Gaziantep Tekerlekli Basketbol takımı gösteri maçı düzenlemiştir. Turizm Otelcilik M.Y.O. öğrencileri Empati Parkurunda engellilerin yaşadığı zorlukları tecrübe etmiş, Eğitim Fakültemiz Engelleri Aşmak: Toplumsal Katılımın Güçlenmesi ile ilgili konferans düzenlemiş, Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü empati etkinliği düzenleyerek  eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması sağlanmıştır.