Eğitimde Görme Engelliler Derneği tarafından yürütülen ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Yapılandırılmış Diyalog Politika Reformuna Katkı Kapsamında desteklenen ''Benimle Birlikte, Engelsiz Üniversite'' adlı proje kapsamında, Engelsiz üniversite Diyalog Zirvesi gerçekleştirilecektir. 27-28 Haziran 2019 tarihinde Ankara'da düzenlenecek zirvede erişilebilir bir üniversite için tüm paydaşların katılımıyla bir politika belgesi oluşturulacak. Zirveye engellilik alanında farkındalık düzyi yüksek, öğrenim düzeyi yüksek öğrenim gördüğü üniversitedeki erişilebilirlik sorunlarının bilincinde ve bunların çözümüne yönelik fikirleri olan öğrencilerin katılımı beklenmektedir. Zirveye engelli ve engelsiz toplam 25 üniversite öğrencisi katılımı sağlanabilecektir. Etkinliğe katılmak isteyen öğrencilerin www.eged.org/zirve internet adresinde buıunan başvuru formunu doldurmaları gerekecektir. Başvuru formları cinsiyet dengesi, bölgesel dağılım, engel grubu çeşitliliği ve formda bulunan sorulara verilen yanıtların niteliğine göre değerlendirilecektir. Başvurusu Kabul edilen katılımcılarla iletişim kurulacak ve seçilen katılımcıların ulaşım ve konaklama giderleri proje bütçesinden karşılanacaktır. Katılımcıların zirve etkinliğinin tamamına katılması gerekecektir. Zirveye dair önemli tarihler şu şekildedir.

Başvuruların alınması: 14 Mayıs - 2 Haziran 2019

Başvuruların değerlendirilmesi: 2 - 8 Haziran 2019