• 0342 360 07 51 / 1425

Düzenleyen: İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma (ENUYGAR) Merkezi 

Tarih: 1 Aralık 2023 Saat : 09.00-1700

Açılış Töreni: İstanbul Üniversitesi Doktora Salonundan canlı olarak gerçekleştirilecektir. Sempozyum hibrit olarak (yüz yüze ve çevrim içi) gerçekleşecektir. 

Değerli Katılımcı, İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma (ENUYGAR) Merkezi’nin öncülüğünde gerçekleştirilecek olan Dünya Engelliler Günü Sempozyumu 1-Aralık 2023 tarihlerinde düzenlenecektir. “Olağanüstü Zamanlarda Engellilik” başlıklı Sempozyuma bildiri ile ve dinleyici olarak katılım ücretsizdir. Sempozyumun amacı; Olağanüstü Zamanlarda Engellilik konusunda çalışan farklı disiplinlerden bilim insanlarını bir araya getirerek bilgi birikimlerini ve deneyimlerini paylaşmalarını sağlamaktır. Dünya Engelliler Günü Sempozyumunun Açılış Töreni İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Doktora yapılacak, Sempozyum hibrit olarak (yüz yüze ve çevrim içi) gerçekleşecektir. Sempozyuma katılımınız ve bildiri ile katkı sunmanız bizleri onurlandıracaktır. Saygılarımızla, Düzenleme Kurulu İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ SEMPOZYUMU SEMPOZYUM DAVETİ Onursal Başkan Prof. Dr. Osman Bülent ZÜLFİKAR İstanbul Üniversitesi Rektörü Düzenleme Kurulu Prof. Dr. Resa AYDIN Doç. Dr. Zümrüt ECEVİT Prof. Dr. Talat SAYGAÇ Prof. Dr. İshak KESKİN Doç. Dr. Nalan ÇAPAN Dr. Öğretim Üyesi İlyas KAYA Dr. Öğretim Üyesi Nalan BEKEN TÜRKİYE YÜZYILI OLAĞANÜSTÜ ZAMANLARDA ENGELLİLİK SEMPOZYUMU Engellilik ve Göç Engellilik ve COVID-19 Engellilik ve Deprem Engellilik ve Diğer Afetler (Sel, Yangın, Kazalar, vb) Engelliliği Kapsayıcı Afet Yönetimi

sempozyumun ana konuları:

Engellilik ve Göç Engellilik ve COVID-19 Engellilik ve Deprem Engellilik ve Diğer Afetler (Sel, Yangın, Kazalar, vb) Engelliliği Kapsayıcı Afet Yönetimi

Bildiri Gönderim Kuralları

Özet Gönderimi Bildiri Özet Yazım Kuralları 1)Bildiri başlığı Times New Roman karakteri ve 14 punto ile yazılmalıdır. 2)Özet en az 250 en çok 400 kelime olmalıdır. 3)En az 3 anahtar kelime olmalıdır. 4)Özetler Times New Roman 12 punto, tek satır aralığı ile yazılmalıdır. 5)Özetler doc/word formatında hazırlanmalıdır. 6)Bildiri sahibinin unvanı, adı-soyadı, çalıştığı kurum ve kişisel e-mail adresi ile ORCID numarası ve cep telefon numarası başlığın hemen altına yazılmalıdır. Bildiri özetlerinizi enuygar@istanbul.edu.tr adresine, 13 Ekim 2023 tarihine kadar gönderebilirsiniz.

Sempozyum ana konuları yukarıda belirtilmiştir. Gönderilen özetler Sempozyum Bilim Kurulu tarafından değerlendirilecektir. Seçilmiş bildiriler sözel bildiri olarak online Sempozyumda veya E-poster olarak Sempozyum Web Sitesinde sunulacaktır. Bildiri özetleri ise Sempozyum Bildiri Özet Kitabında yer alacaktır. Sempozyum Bilim Kurulu’nun bildiriler hakkında vereceği olumluolumsuz karar, e-posta yoluyla katılımcıya bildirilecektir

Sempozyumda sunulan Sözel ve E-poster Bildiri Özetleri, Sempozyum Bildiri Özet Kitabında yer alacaktır. 

Sempozyum ’da sunulan bildiriler ve ENUYGAR tarafından önceki Dünya Engellilik Günü toplantılarında sunulan bildiriler arasından seçilenlerin yanı sıra, engelli erişilebilirliği konusuna katkı sunmak isteyen bilim insanları tarafından hazırlanacak bilimsel çalışmalar birleştirilerek bir editörlük çalışması şeklinde kitap olarak yayınlanacaktır.

Bildiri yazım kuralları, yayın aşamasına dâhil edilmesi uygun görülen bildiri sahiplerine Sempozyum düzenlenme tarihinin ardından ayrıca bildirilecektir.

Sempozyuma bildiri ile veya dinleyici olarak katılım ücretsizdir.

Sempozyum Tarihi: 1 Aralık 2023 Bildiri Son Gönderi Tarihi: 13 Ekim 2023

Açılış töreni İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Doktora Salonu’nda, Sempozyum hibrit olarak (yüz yüze ve çevrim içi) gerçekleşecektir.