İlk olarak 2007 yılında daha erişilebilir üniversitelere ulaşmak adına bir araya gelen bir grup akademisyen ve idari personel tarafından Orta Doğu ve Teknik Üniversitesi’nin öncülüğünde başlatılan Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı’nın on dördüncüsüne 30 Haziran, 1 Temmuz 2022 tarihlerinde Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde ev sahipliği yapmaktan mutluluk duymaktayız. İlk düzenlendiği günden günümüze kadar geçen sürede engelli öğrencilerimizin eğitime, sosyal ve kültürel etkinliklere ve üniversitelere ait fiziksel ortamlara erişimi konusunda önemli bir yol kat etmemize rağmen üniversitelerimizin her açıdan erişilebilirliğini sağlamak için hala yapmamız gereken çok fazla işin ve kat etmemiz gereken uzun bir yolun olduğunun farkındayız. Daha erişilebilir üniversiteler için on üç yıldır yürütülen bu kutsal mücadelenin bir parçası olan 14. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı’nın üniversitelerimizin erişilebilirliği konusunda yaşanan sorunları gündeme getirerek bu sorunlara hep birlikte çözüm önerileri geliştirebileceğimiz verimli bir etkinlik olması en büyük hedefimizdir. Çalıştay Yeri: Tokat Gaziaosmanpaşa Üniversitesi Taşlıçiftlik Yerleşkesi.

Çalıştay Sayfamz: engelsiztokat2022.gop.edu.tr

Çalıştay Kayıt Linki: https://forms.gle/ymgNCBitv3PgeNg1A